Presedintele Romaniei, Traian Basescu, si omologul sau de la Chisinau, Vladimir Voronin, au avut ieri o convorbire telefonica privind problematica Republicii Moldova, abordata in cadrul discutiilor dintre premierul britanic Tony Blair si seful statului roman.
Basescu l-a asigurat pe Vladimir Voronin ca tara noastra sustine fara rezerve integrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeana respectand parcurgerea etapelor necesare atingerii acestui deziderat. Basescu a mai aratat ca a solicitat sprijinul premierului britanic in vederea desemnarii, de catre Comisia Europeana, a unui comisar european pentru Republica Moldova. In cadrul intalnirii cu premierul Blair, seful statului roman s-a pronuntat pentru rezolvarea problemei transnistrene.

Voronin si Basescu au convenit asupra necesitatii adoptarii unei decizii privind construirea gazoductului Drokina-Falesti-Ungheni-Iasi ca solutie alternativa de aprovizionare a Romaniei, solutie care este si in interesul Republicii Moldova, tara importatoare de gaze naturale.

Cei doi sefi de stat au decis ca, in cel mai scurt timp, reprezentanti ai Ministerelor de Industrie din cele doua tari sa analizeze acest proiect. Ca atare, Republica Moldova va trimite, saptamana viitoare, o delegatie la Ministerul Transporturilor din Romania pentru un schimb de experienta privind modalitatile de finantare pentru modernizarea drumurilor nationale din Republica Moldova.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.