Patriarhia Moscovei a infiintat o comisie alcatuita din specialisti care sa inregistreze si sa verifice “minunile care au avut loc in cadrul Bisericii ortodoxe ruse”, a anuntat presedintele noii structuri, omul de stiinta rus Pavel Florenski.

Cercetatorii si-au propus sa studieze din punct de vedere stiintific icoanele facatoare de minuni si chiar Focul Sfant de la Ierusalim.

Pentru a evita falsele idolatrii si pelerinajele religioase masive produse de simple zvonuri sau ampli-ficari ale unor povesti, Patriarhia rusa s-a hotarat sa creeze o structura de specialisti care sa ofere credinciosilor si o explicatie stiintifica a miracolelor religioase. "Epoca noastra e foarte bogata in miracole, acestea fiind fara indoiala destinate sa le aduca o serie de confirmari rusilor in conversia lor religioasa masiva, dupa 70 de ani de ateism sovietic", a declarat Florenski, litolog si nepot al teologului Pavel Florenski, mort in gulagul stalinist in 1937.

Obiectul de studiu, miracolele materiale

Omul de stiinta a refuzat sa prezinte lista miracolelor inregistrate de comisia sa, precizand numai ca membrii acesteia, "fizicieni, geologi, paleontologi si filologi se ocupa de miracole materiale", lasand la o parte "miracolele spirituale sau medicale".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.