Saptamanalul american “Time” a publicat sambata extrase dintr-o carte in curs de aparitie, in care se afirma ca organizatia terorista Al-Qaida intentiona sa atace metroul din New York cu un gaz mortal, la putin timp dupa invadarea Irakului de catre SUA, in martie 2003.
Volumul "The One Percent Doctrine" (Doctrina lui 1%) - scris de ziaristul american Ron Suskind - sustine ca Washingtonul fusese informat de acest proiect de atentat printr-o "cartita" a CIA, infiltrata intr-o celula a organizatiei Al-Qaida care opera in SUA. Proiectul nu a putut fi oprit decat din ordinul adjunctului lui Ben Laden, Ayman al-Zawahiri, cand mai ramasesera 45 de zile pana la atac, gazul care urma sa fie folosit fiind asemanator celui utilizat de nazisti in lagarele mortii.

Serviciile de informatii americane au intrat in posesia unor indicii despre acest proiect dupa confiscarea calculatorului unui extremist stabilit in Bahrein, dar arestat in Arabia Saudita la inceputul anului 2003. Acesta continea planurile sistemului de difuzare a gazului asfixiant, bazat pe hidrogen si cianura.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.