Record la casa de licitatie Sotheby's din New York. Patru steaguri extrem de rare care s-au aflat pe campul de lupta in timpul razboiului american de independenta au fost vandute pentru suma de 17,3 milioane de dolari, un pret care a depasit orice estimari, transmite AFP

Sase actori deghizati in soldati au venit pentru a adauga un plus de culoare licitatiei exceptionale organizate de Sotheby's si care a dat nastere la o lupta acerba intre cel putin sase potentiali cumparatori. Cele patru steaguri au fost in cele din urma adjudecate in schimbul sumei totale de 17,3 milioane de dolari, cu peste zece milioane de dolari mai mult decat suma la care fusesera evaluate.

Cumparatorul drapelelor si-a pastrat anonimatul. Steagurile scoase la licitatie au fost luate ca trofee de razboi de un ofiter al cavaleriei britanice, colonelul Banastre Tarleton, care a fost modelul utilizat pentru realizarea ofiterului din filmul "The Patriot", lansat in 2000 si unde rolul principal este interpretat de Mel Gibson. Elementul principal al lotului scos la licitatie a fost drapelul regimentului Continental Light Dragoons, invins in 1779 la New York, ultimul steag american cu 13 benzi rosii si albe care mai exista.

Licitatia pentru aceasta piesa a inceput la 800.000 de dolari, steagul fiind adjudecat cu 12,3 milioane de dolari. Celelalte trei drapele, vandute impreuna, au fost cedate pentru cinci milioane de dolari. Numai 30 de steaguri din timpul razboiului american pentru independenta mai exista in intreaga lume. Cel care a vandut colectia de steaguri este, potrivit Sotheby's, capitanul Christopher Tarleton Fagan, descendent direct al ofiterului care le-a confiscat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.