Gruparea palestiniana Hamas afirma ca doi militanti ai miscarii au fost ucisi in timpul raidului israelian, langa Beit Lahiya, in Fasia Gaza.

Israelul afirma ca tinte au fost numai militantii care se pregateau sa lanseze atacuri cu racheta asupra Israelului, din nordul Fasiei Gaza.

Hamas a precizat ca a tras mai multe rachete inspre Israel, ranind grav o persoana.
Gruparea palestiniana a declarat ca a vrut astfel sa razbune moartea a sapte persoane-ucise se pare de israelieni- pe o plaja din Gaza.

Hamas a reluat atacurile cu racheta pentru prima data in ultimele 16 luni, rastimp in care a fost respectat un acord de incetare a focului.

Regret

Gruparea Hamas a precizat ca doi luptatori ai miscarii au fost ucisi duminica in timpul unui atac israelian langa Beit Lahiya.

Un reprezentant al gruparii militante palestiniene Jihadul Islamic a fost, de asemenea, ucis intr-un incident separat in orasul Jabaliya din nordul Fasiei Gaza.

Inca nu este clar in ce conditii si-a pierdut viata. Potrivit unor relatari, militantul palestinian ar fi fost ucis intr-un atac israelian in vreme ce alte relatari afirma ca ar fi murit in urma unei explozii domestice, fara nici o legatura cu raidul israelian.

Premierul israelian Ehud Olmert si-a exprimat regretul fata de moartea a sapte membri ai unei familii palestiniene, ucisi vineri pe o plaja din Gaza.

"Regretam moartea civililor nevinovati," a declarat premierul israelian la inceputul sedintei saptamanale de guvern.

Guvernul israelian a cerut armatei sa deschida o ancheta referitoare la conditiile in care au fost ucisi cei sapte palestinieni vineri.
Moartea lor a atarnit noi critici la adresa Israelului.
Iordania a subliniat ca atacul va crea noi tensiuni in regiune iar Turcia a spus ca eforturile de pace au primit o lovitura puternica.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.