Partidul Popular European si Internationala Crestin Democrata sprijina formatiunea lui Iurie Rosca in alegerile din Republica Moldova

O noua rezolutie cu privire la situatia din Republica Moldova a fost adoptata vineri la Bruxelles, in cadrul unei sedinte comune a Biroului politic si Consiliului Partidului Popular European (PPE). Cu aceasta ocazie, Partidul Popular Crestin Democrat (PPCD) din Republica Moldova, principala forta politica de Opozitie, a obtinut statutul de partid infratit cu PPE.

Astfel, peste o luna PPCD va deveni membru al acestei prestigioase organizatii europene. Partidul Popular European si-a aratat deschis sustinerea fata de PPCD in viitoarele alegeri parlamentare care vor avea loc in Republica Moldova in 6 martie 2005. "Numai acest partid este adevarata forta politica capabila sa implementeze valorile democratice fundamentale, drepturile omului si sa ofere Republicii o perspectiva europeana", considera Partidul Popular European. Rezolutia PPE survine la numai trei zile de la adoptarea uneia similare de catre Internationala Crestin Democrata. Un alt document, adoptate vineri de PPE, prevede trimiterea la Chisinau, in perspectiva alegerilor, a unei delegatii conduse de presedintele PPE, Wilfrid Martens, pentru a-si exprima sprijinul direct pentru PPCD. In plus, PNTCD, partid membru al PPE, a oferit, prin intermediul presedintelui Gheorghe Ciuhandu sprijin PPCD si a va trimite in Republica Moldova o echipa de observatori electorali.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.