Peste 6200 de morti, 30.000 de raniti si 100.000 de case distruse sau avariate, acesta este bilantul provioriu al seismului care a lovit sambata insula Java.

Spitalele nu mai fac fata situatiei desi ajutor umanitar din partea comunitatii internationale ajunge in fiecare zi in zonele afectate.

Din cauza situatiei, copiii au ajuns sa cerseasca pe strazi pentru a aduce un ban in plus in familiile lor. In satul Kabregan, copiii au fost trimisi pe strazi, chiar de primar, sa faca o asa zisa cheta. Acesta spune ca mancarea data ca ajutor nu ajunge pentru a hrani peste 300 de oameni si de aceea minorii au fost trimisi practic la cersit. Sumele stranse de copii nu sunt foarte mari, aproximativ 25 de dolari pe zi, dar suficienti pentru a asigura hrana comunitatii.

Organizatiile umanitare spun, insa, ca acum coordonarea la fata locului este mult mai buna si ca populatia primeste mai mult ajutor. Cutremurul de 6,3 pe scara Richter, al carui epicentru s-a situat langa Giojakarta, a afectat cel mai tare Bantulul. Aici, sate intregi au fost facute una cu pamantul. Echipele de salvare nu au ajuns inca in zonele mai indepartate pentru ca accesul se face foarte greu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.