Incepand de astazi timp de zece zile romanii din Torino, ca si din intreaga Italie, se vor putea intalni si sarbatori, in cadrul primului Festival Romanesc la Torino. Evenimentul se va desfasura in Parcul Carrara della Pellerina.
Romanii din Torino reprezinta cea mai numeroasa comunitate (peste 20.000 de rezidenti legali). Tocmai de aceea, aceasta prima editie a Festivalului Romanesc din Torino se doreste o ocazie pentru a face cunoscute calitatile si bogatia poporului roman, prin intermediul muzicii, artei cinematografice, artizanatului si bucatariei traditonale. La festivitatea de deschidere vor fi prezenti primarul orasului Torino, Sergio Chiamparino, precum si consulul general al Romaniei la Milano, Mircea Gheordunescu.

Pe scena din Parcul Carrara, se vor afla pe rand, in cele 11 zile de festival (1-11 iunie) trupele Bambi, Autentic, Funky DJs, BUG Mafia, Fly Project, HI-Q, dar si Romanitza. Bucatariei romanesti i se vor dedica trei zile. Bucatarul Kumale va coordona vineri, 9 iunie, de la ora 19.30, o discutie urmata de degustarea unor produse regionale romanesti. Sambata, tot de la ora 19.30, vor putea fi degustate preparate romanesti de sarbatoare, in timp ce duminica, de la aceeasi ora, la Torino vor fi prezentate, de acelasi Kumala, produsele tipic romanesti - vinuri, branzeturi, etc. Festivalul Romanesc va oferi publicului si o conferinta intitulata "Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai", sustinuta de ziaristul italian Enrico Martino.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.