Un filozof si cercetator britanic a rezolvat enigma veche de mii de ani, „ce a fost mai intai, oul sau gaina?“, descoperind ca oul a existat inaintea gainii,informeaza Mediafax.
Cheia enigmei milenare consta in faptul ca materialul genetic nu evolueaza pe parcursul vietii unui organism viu, in consecinta prima pasare care a devenit gaina a trebuit, mai intai, sa existe ca embrion in interiorul oului.

Profesorul John Brookfield, de la Universitatea din Nottingham, estul Marii Britanii, declara ca organismul din interiorul oului are acelasi ADN ca si gaina in care a evoluat. Brookfield, specialist in genetica evolutiva, a declarat: "Putem conchide fara nici un dubiu ca prima materie vie a speciei este oul. Oul a existat inaintea gainii". Concluziile profesorului Brookfield au fost sustinute de profesorul David Papineau de la King’s College din Londra si de presedintele federatiei britanice a crescatorilor de pui (Great British Chicken), Charles Bourns. Papineau este de parere ca primul pui a iesit dintr-un ou al altei specii. Bourns a declarat si el publicatiilor The Times, The Daily Mail si The Independent ca "ouale au existat inainte de aparitia primului pui de gaina".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.