Serviciile secrete iordaniene au arestat un membru marcant al organizatiei Al-Qaida in Irak, condusa de Abu Musab al-Zarqaui, originar din Zarqa-Iordania.
Dupa cum se pare, e vorba de nr. 2 al gruparii, un terorist cu state vechi. Totusi, n-ar fi exclus sa fie o alerta falsa, cum s-a mai intamplat in trecut. Anuntul autoritatilor de la Amman n-a surprins intrucat, la 1 martie, ele au dejucat o tentativa de atentat in Iordania, arestand un libian si trei irakieni banuiti de implicare in actul terorist. La ora respectiva s-a vorbit de o posibila implicare a miscarii palestiniene Hamas.

Ulterior, analistii au sustinut ca versiunea a fost lansata deliberat spre a deruta adevaratii complotisti. Intre timp, serviciile secrete au desfasurat o vasta actiune si l-au capturat pe acest misterios conducator Al-Qaida in Irak, "vinovat de diferite infractiuni, printre care rapiri, furturi de camioane si asasinate ale unor cetateni iordanieni si arabi". Desi nu i s-a dezvaluit identitatea, s-a aflat ca el a fost adus la Amman dupa ce a fost prins in Irak.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.