Rusia este pe cale sa dispara, din cauza consumului excesiv de alcool, constata publicatia “Moskovski Komsomolet”.

Conform indicatorilor internationali, o natiune care depaseste indicele de 9 litri de alcool pur pe cap de locuitor in decursul unui an este sortita degradarii si pieirii. In Rusia, consumul de alcool pur pe fiecare locuitor a ajuns la 19 litri pe an.

Raportate la cantitatea de alcool comercializata legal anul trecut in Rusia, calculele demonstreaza ca un rus a consumat, in medie, circa 9,7 litri de alcool in perioada mentionata. Insa, daca la aceasta sunt adaugate si cifrele rezultate din comertul ilegal de alcool, reiese un consum anual de 19 litri de vodca pe cap de locuitor in Federatia Rusa.

In opinia expertilor, Rusia nu a fost intotdeauna intr-o stare de "ebrietate avansata". La mijlocul anilor '50, ai secolului trecut, cantitatea medie de alcool consumata nu depasea 3-4 litri pe an pe cap de locuitor. Abia in a doua jumatate a secolului XX, rusii s-au "betivit": in ultimii zece ani, din cauza consumului in exces de bauturi alcoolice contrafacute, in Rusia au murit peste 900.000 de persoane.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.