Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, tara careia ii va reveni, anul viitor, presedintia prin rotatie a UE, a aratat clar ca sprijina o noua abordare, mai lenta, a procesului european. "Asteptarea nu inseamna insa sa se ajunga, treptat, intr-o stare de letargie, ci sa se stabileasca momentul corect pentru a se actiona. si eu sunt convinsa ca, in prezent, nu s-a ajuns la acest moment, iar perioada de reflectie trebuie prelungita".

Doamna de fier a Germaniei s-a pronuntat pentru o regandire fundamentala a misiunii Europei, spunand ca scopul istoric pe care si l-a propus, de pastrare a pacii dupa cel de-al II-lea razboi mondial, nu mai este suficient. in cea mai importanta cuvantare cu privire la Europa, rostita dupa ce si-a luat, anul trecut, functia de cancelar, Angela Merkel a sustinut ca UE trebuie sa faca mai mult decat mentinerea pacii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.