Medicii din Marea Britanie au reusit sa creeze primul embrion uman care nu se va imbolnavi niciodata de cancer.

"Creatia" geneticienilor a fost deja implantata in uterul mamei si se asteapta o dezvoltare normala. Procedura presupune "scanarea" genelor embrionului si modificarea lor in cazul in care se descopera ca acesta va suferi de boli incurabile.

Copilul care se va dezvolta din acest embrion nu va suferi niciodata de cancer ocular, pe care mama l-ar fi transmis fatului pe cale genetica, afirma cotidianul The Times. Procedura a presupus fertilizare in vitro si numai embrionii care au dovedit ca nu poarta celule canceroase au fost selectati pentru procedura de implant.

In Marea Britanie, procedura de "creare" de copii se aplica extrem de selectiv numai pentru anumite boli. Anul trecut a fost aprobata aplicarea si pentru cancerul ocular.

Asociatiile de aparare a dreptului la viata au criticat vehement aceasta metoda, explicand ca embrionii distrusi nu ar fi dezvoltat niciodata bolile respective, dar s-ar fi dezvoltat normal.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.