In discursul sau anual tinut in parlament, Vladimir Putin a facut din modernizarea armatei principala prioritate a politicii sale.

Putin a declarat ca Rusia are nevoie de o armata puternica, nu doar pentru a face fata unui eventual atac, din partea unui actor statal, dar si pentru a face fata presiunilor politice externe. "Trebuie sa fim oricind pregatiti pentru a preveni orice incercare a unora de a pune presiune asupra Rusiei, cu scopul de a-si intari pozitia pe spatele nostru", a spus Putin, in Camerele reunite ale parlamentului rus. "Cu cit armata va fi mai puternica, cu atit tentatiile de a se crea o presiune asupra noastra vor fi mai mici", a mai spus Putin. "Negocierile de aderare a Rusiei la Organizatia Mondiala a Comertului nu ar trebui sa fie influentate de probleme care nu au nici o legatura cu activitatile organizatiei", a spus Putin, cu referire la SUA. El a declarat de nenumarate ori ca SUA se opun intrarii Rusiei in OMC pe considerente politice.

Obsesia SUA

In aproape fiecare fraza in care a folosit termenii "armata" sau "inarmare", Putin a facut referire, in mod obsesiv, la Statele Unite. "Casa lor este ca o fortareata, si acest lucru este extraordinar pentru americani. Dar asta inseamna ca si noi trebuie sa ne facem casa puternica", crede Putin. El a declarat ca "este prematur sa vorbim despre incheierea cursei inarmarilor. Ea s-a accelerat in zilele noastre si a atins, in realitate, un nou nivel tehnologic. Rusia isi va moderniza rachetele nucleare strategice in urmatorii cinci ani".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.