Oamenii de stiinta au descoperit in apele intunecate din zona Triunghiului Bermudelor aproximativ 20 de specii noi de creaturi marine, informeaza The Telegraph

Multe dintre aceste specii noi ar putea sa ofere date despre starea actuala a oceanelor lumii.
Din miile de exemplare capturate in aceasta zona, oamenii de stiinta au catalogat aproximativ 500 de specii, iar mostre de ADN ale 220 dintre acestea au fost analizate in laboratorul de pe nava Ronald H Brown al National Oceanic and Atmospheric Administration. S-au descoperit astfel 20 de specii marine noi.

"Realizam o harta marina a planctonului, asa cum astronomii realizeaza hartile ceresti", a declarat profesorul Peter Wiebe, cel care a coordonat echipa de cercetatori de pe nava. "Cu ajutorul acestei harti marine vom putea sa descoperim ce modificari in habitatul terestru au fost produse de mana omului si ce schimbari au avut loc in mod natural", a adaugat Wiebe.

Croaziera de 20 de zile, care a luat sfarsit pe 30 aprilie, este parte a unui proiect ambitios de a inventaria toate speciile care formeaza zooplanctonul, cercetatorii estimand ca numarul acestora se va dubla de la 7.000, numarul actual aproximativ, la 14.000, pana in anul 2010.

Expeditia a oferit oamenilor de stiinta oportunitatea de a intelege mai bine cum functioneaza planctonul gelatinos constituit din specii atat de variate. Studierea planctonului a fost ingreunata de faptul ca plasele de pescuit distrug de obicei aceasta forma de viata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.