Ultimatumul ONU impus Iranului privind sistarea activitatilor nucleare expira astazi.
Ultimatumul acordat Iranului pentru a-si suspenda activitatile nucleare expira astazi, iar directorul Agentiei Internationale pentru Energia Atomica (AIEA), Mohamed ElBaradei, urmeaza sa prezinte Consiliului de Securitate un raport care, judecand dupa pozitia sfidatoare adoptata de regimul de la Teheran, nu poate fi decat negativ.

In ultimele zile, responsabilii iranieni si-au intetit declaratiile belicoase, afirmand ca nu vor ceda deloc in problema programului nuclear, amenintand ca, in cazul in care ONU ar decide impunerea de sanctiuni, Teheranul va suspenda cooperarea cu AIEA si isi va "ascunde" activitatile legate de imbogatirea uraniului, despre care continua sa sustina ca ar fi destinate exclusiv in scopuri civile. Mai mult, iranienii au declarat ca sunt dispusi sa ofere tehnologia nucleara pe care o detin si altor state, printre care Sudanul.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.