Ministrul francez de Interne, Nicolas Sarkozy, candidatul favorit la viitoarele alegeri prezidentiale din 2007, a facut o declaratie pentru care a fost taxat imediat de opozitie. El a afirmat, in fata a 2.500 de membri ai partidului de centru drepta, pe care-l conduce, ca Franta nu mai doreste sa pastreze oamenii care nu dau dovada de patriotism si care nu respecta valorile franceze. Adaugind ca oricine vrea sa plece din aceasta tara este liber s-o faca, Sarkozy a fost acuzat ca da apa la moara extremei dreapta.

Si, daca ar fi sa credem sondajele de opinie date publicitatii la Paris zilele trecute, i-ar putea deschide calea lui Jean Marie Le Pen spre mai multe sanse la presedintia republicii franceze. In ciuda mesajului extrem de dur, Sarkozy a fost aplaudat la scena deschisa de toti participantii la conferinta partidului Uniunea pentru Miscare Populara. "Daca unora nu le mai place sa traiasca in Franta, sint liberi sa plece. Ne-am saturat pina peste cap sa ne tot cerem scuze ca sintem francezi", a spus raspicat ministrul de Interne de la Paris.

Analistii sint de parere ca tonul dur al lui Sarkozy este o tactica electorala bine gindita, el incercind prin aceste declaratii sa atraga de partea sa mai multi sustinatori care-l simpatizeaza pe liderul Frontului National, Jean Marie le Pen. Ne intrebam daca ministrul francez de Interne nu s-a inspirat cumva din retorica electorala a presedintelui roman, Traian Basescu, despre care s-a spus ca a imprumutat din discursul lui Vadim Tudor pentru a se impune in turul doi al alegerilor prezidentiale din 2004 din tara noastra.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.