La o luna de la alegerile legislative, ucrainenii asteapta sfirsitul discutiilor pentru formarea majoritatii parlamentare.

"Ucraina Noastra", partidul presedintelui Victor Iuscenko, si "Blocul Iulia Timosenko", condus de fostul premier portocaliu, se acuza reciproc de tergiversarea negocierilor pentru formarea majoritatii parlamentare. Pentru a creste suspansul, Iuscenko pretinde ca negociaza si cu socialistii, in timp ce Timosenko exclude orice tip de alianta cu partidul pro-rus condus de Victor Ianukovici, fostul candidat la presedintie din partea stingii la alegerile prezidentiale din 2004.

Portocaliii se evita

"Nu vom accepta nici un fel de santaj sau de ultimatum", a declarat Iuscenko, cu referire la faptul ca Timosenko exclude o alianta cu 'Ucraina Noastra>>, daca nu i se ofera postul de premier.

Fostul premier evita sa il atace pe fostul "partener" de revolutie. Iulia Timosenko prefera sa critice dur ceea ce ea numeste "camarila din jurul actualului presedinte". Ea acuza ca negocierile sint in impas din cauza celor care negociaza din partea blocului "Ucraina Noastra", nominalinzindu-l pe premierul Iehanurov, alaturi de inca doi demnitari guvernamentali.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.