Robert Bigelow, proprietarul retelei internationale de moteluri "B&B", isi va inaugura primul hotel in spatiu, anul acesta, dupa ce il va lansa pe orbita cu ajutorul rachetelor rusesti. Milionarul de 60 de ani cauta in prezent o "firma de transport" care sa-i poata duce pe clienti la un sejur in cosmos, informeaza "The Sun".

Cum din ce in ce mai multi oameni bogati sunt dispusi sa plateasca oricat pentru o excursie in spatiu, patronul retelei de moteluri "B&B" s-a gandit sa isi deschida primul hotel din spatiu. Zis si facut. Robert Bigelow si-a deschis centrul de cercetare spatiala "Bigelow Aerospace", situat la nord de Las Vegas, in urma cu doi ani.

La putin timp a anuntat ca va testa primele module spatiale gonflabile in dorinta de a le transforma in hoteluri cosmice, informeaza site-ul Space.com. "In cursul acestui an "Bigelow Aerospace" doreste sa lanseze in spatiu primele module locuibile, gonflabile, care sunt realizate dintr-un material special pentru a rezista la impactul cu meteoritii", a declarat Mike Gold, specialist in cadrul firmei lui Bigelow.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.