"Nu vreau sa mor!" a fost una dintre primele replici ale celor 30 de minute de inregistrari din cutia neagra a avionului prabusit, pe 9 septembrie 2001, in cimpia din Somerset County, Pennsylvania. Instanta de judecata a acceptat pentru prima data audierea inregistrarilor ca proba in procesul teroristului Zaccarias Moussaoui, care a recunoscut ca a fost contactat de Bin Laden pentru a deturna un al cincilea avion ce urma sa distruga Casa Alba.

Lupta cu teroristii

Asa dupa cum a reiesit din inregistrari, in momentul in care teroristii au preluat controlul zborului 93 din 11 septembrie, pasagerii stiau deja din convorbiri telefonice de celelalte Boeinguri care lovisera cele doua turnuri newyorkeze. Pe caseta cu durata de 31 de minute se aud la inceput zgomote care corespund cu preluarea controlului asupra cabinei de catre piratii aerului. "Nu miscati, taceti", ordona o voce cu accent arab, in timp ce altcineva striga "Nu, nu, nu, nu!", iar pilotul si copilotul striga "S.O.S!".

Pasagerii si-au dat seama ca cei patru teroristi care au preluat controlul cursei lor urmareau un plan similar, anume de a distruge cladirea Capitoliului. Avionul se afla la 20 de minute de Washington. Unul dintre pasageri, Todd Beamer, in virsta de 32 de ani, a avut atunci initiativa de a patrunde in carlinga impreuna cu alti pasageri si de a incerca sa-i opreasca pe atentatorii sinucigasi: "Sa mergem!", a spus el. Grupul de rezistenta a incercat sa forteze usa cabinei de pilotaj, dinauntrul careia s-a auzit: "Vor sa intre aici. Tine, tine din interior. Tine!"