Uniunea Europeana si-a confirmat disponibilitatea de a acorda asistenta Republicii Moldova in continuarea implementarii proceselor democratice.

Afirmatii in acest sens a facut Javier Solana, secretarul general al Consiliului Uniunii Europene si inaltul reprezentant al UE pentru politica externa si securitate comuna, la intalnirea pe care a avut-o luni cu premierul moldovean Vasile Tarlev.

Oficialul european a mentionat ca va sprijini RMoldova in actiunile de securizare a segmentului transnistrean al frontierei moldo-ucrainene, in urgentarea solutionarii pasnice si durabile a conflictului transnistrean si depasirea situatiei existente in relatiile comerciale cu Federatia Rusa.

Solana a cerut Moldovei sa precizeze domeniile in care ar putea primi ajutor suplimentar din partea UE. La randul sau, premierul Tarlev s-a referit la planul de actiuni RMoldova-UE si a mentionat ca acesta constituie o prioritate strategica in politica externa a Chisinaului. ‘’Pentru anul curent, se preconizeaza continuarea reformei judiciare, consolidarea climatului investitional favorabil si asigurarea securitatii energetice a statului’’, a adaugat premierul moldovean.

In incheierea dialogului, partile au discutat despre facilitarea regimului de vize pentru Republica Moldova. O delegatie a Republicii Moldova, in frunte cu Primul-ministru Vasile Tarlev, a efectuat in perioada 10-11 aprilie o vizita de lucru la Luxemburg, unde a participat la Reuniunea celui de-al 8-lea Consiliu de cooperare RMoldova-UE.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.