In orasul Karachi, din sudul Pakistanului, busculada produsa in timpul unei adunari religioase la care participau cateva mii de femei si copii s-a soldat cu moartea a cel putin 25 de persoane si peste 70 de raniti. Participantii la adunare se aflau in interiorul unei moschei din centrul orasului, in cadrul ceremoniilor de sarbatorire a zilei de nastere a profetului Mahomed.

Busculada a inceput in momentul in care o fetita care cobora pe treptele cladirii s-a impiedicat la iesire. Cateva femei s-au grabit sa ii sara in ajutor, iar aceasta a dus la o mare imbranceala in multime.

Pe masura ce lumea a inceput sa iasa in fuga din cladire, un numar de femei si copii au cazut si au fost calcati in picioare.Si mai multe persoane au murit sufocate.

La principalele doua spitale din Karachi a fost declarata stare de urgenta si la posturile locale de radio se transmit apeluri ca oamenii sa vina si sa doneze sange.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.