Ieri, Pentagonul a anuntat ca este de asteptat ca in lunile imediat urmatoare situatia din Afghanistan sa se deterioreze, iar climatul de violenta sa se intensifice. Zonele de instabilitate s-au inmultit, cu "sprijinul unor ramasite din Al Qaeda si al militiilor talibane", dupa cum suna avertizarea Pentagonului. si, intr-adevar, exista toate sansele ca aceste previziuni sumbre sa se adevereasca, tinind cont ca, din luna februarie si pina in prezent, au avut loc cel putin 30 de atentate sinucigase ce au vizat trupele coalitiei NATO.

De altfel, aceste trupe sint privite de catre localnici din ce in ce mai rau, asa incit extremistii au anuntat ca, in curind, vor provoca niste "surprize". Iar "amenintarea" cea mai percutanta a venit din partea unui sef al talibanilor, care a declarat ca exista 600 de soldati-kamikaze, "gata sa indeplineasca orice misiune sinucigasa".

In plus, de citeva luni incoace, talibanii se folosesc de propaganda pentru a-si face cunoscute atentatele: la fel ca si luptatorii de gherila din Irak, ei difuzeaza casete video cu incursiunile lor singeroase


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.