Un purtator de cuvant al spitalului Hadassah a anuntat ca operatia avea ca scop restaurarea unei parti a craniului, care i-a fost perforata in timpul unei interventii efectuate dupa atacul cerebral suferit pe 4 ianuarie."Efectuarea aceastei noi operatii nu inseamna ca starea de sanatate a lui Ariel Sharon s-a agravat", a adaugat responsabilul clinicii din Ierusalim.

Starea lui Sharon continua sa fie calificata "drept grava, dar stabila". Saptamana trecuta cotidianul israelian Yediot Aharonot anuntase ca Sharon va fi mutat in aproximativ doua saptamani intr-un spital din Tel Aviv, si ca inaintea transferarii premierul va suferi o noua interventie pe creier.

Luni, acelasi cotidian a informat ca Guvernul israelian trebuie sa-l declare pe Ariel Sharon inapt pentru exercitarea functiilor sale si sa-l investeasca pe Ehud Olmert in functia de sef al Guvernului. Decizia Guvernului nu va fi efectiva decat din 14 aprilie, dupa perioada legala de 100 de zile necesara pentru a-l declara inapt pe premierul Ariel Sharon, si daca in acest interval de timp Sharon nu iese din starea de coma profunda in care a intrat in urma cu trei luni. Decizia Guvernului nu va avea insa decat un caracter formal, Ehud Olmert dispunand deja, in calitate de premier interimar, de toate prerogativele premierului Sharon. Ehud Olmert se afla in fruntea partidului de centru-dreapta, Kadima, castigator al alegerilor legislative de pe 28 martie.

In principiu, presedintele Israelului, Moshe Katzav, il va desemna sa formeze viitoarea coalitie guvernamentala.