Cu conditia sa nu fie indecente, rasiste, extremiste sau cu tenta sexuala.

Pentagonul a decis sa relaxeze politica de recrutare a soldatilor, prin tolerarea anumitor tipuri de tatuaje, in speranta ca astfel va atrage mai multi americani, relateaza Reuters.

Decizia a fost luata dupa ce Armata SUA nu si-a facut planul la recrutare anul trecut. Potrivit noilor reglementari, vor fi acceptati sa se inroleze si cei care au tatuaje, dar numai pe maini si spatele gatului si cu conditia sa nu fie "extremiste, indecente, rasiste sau cu tenta sexuala". Vor fi interzise in continuare tatuajele in zona capului, fetei si in jurul gatului. Pentru femeile care vor sa intre in armata, Pentagonul a anuntat ca va tolera machiajul permament, daca este discret, conservator si se asorteaza cu uniforma.

Oficialii au explicat ca in ultimul timp, in SUA s-a constatat o crestere a interesului tinerilor fata de tatuaje si machiaj permanent. "Armata este America. Noi suntem fiii si fiicele Americii, iar fiii si fiicele Americii se tatueaza.

Prin urmare, si soldatii americani se tatueaza", a declarat lt.col. Bryan Hilferty, un purtator de cuvant al Pentagonului. Anul 2005 a fost unul dintre cei mai nefasti in privinta recrutarii pentru Armata SUA, care a reusit sa atraga cu 7.000 de soldati mai putin decat totalul de 80.000 pe care si-l propusese


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.