Agentiile de presa au anuntat aseara tirziu posibila capturare a generalului sirb Ratko Mladici, acuzat de crime de razboi

Mladici ar fi fost capturat aseara tirziu in Belgrad si trimis la Haga, anunta agentia de stiri oficiala Tanjug, citind un post de televiziune al sirbilor din Bosnia. Televiziunea nationala informase initial ca Mladici se afla in Tuzla, oras aflat in nordul Bosniei. "Stirea privind capturarea lui Mladici este incorecta", a afirmat imediat pentru Reuters un purtator de cuvint al guvernului sirb. Dar, in ciuda negarii oficiale, si postul de radio belgradean independent B92 a anuntat ca mai multe surse ar fi confirmat arestarea lui Mladici. Un oficial de securitate sirb citat de Associated Press declara ieri-seara ca Mladici a fost localizat, dar "nu a fost inca arestat". Oficialul a spus ca autoritatile negociau de fapt predarea lui Mladici.

De altfel, in Serbia de-a lungul intregii zile s-a vorbit despre iminenta capturare a lui generalului. "Problema predarii lui Ratko Mladici catre Tribunalul de la Haga va fi solutionata in curind", afirma Vladeta Jankovici, consilierul presedintelui Serbiei. La rindul sau, Zoran Stankovici, ministrul Apararii al Uniunii Serbia si Muntenegru, anunta ieri ca "recentele masurile de localizare a lui Mladici vor da rezultatele scontate". Pozitia celor doi a fost intarita de Goran Petrovici, fostul sef al securitatii de stat de la Belgrad, care afirma ca, in maximum zece zile, Mladici va fi predat Tribunalului Penal International (TPI).

Mladici este cautat de autoritatile sirbe si de NATO de peste zece ani. Generalul sirb este acuzat de TPI pentru asediul orasului Sarajevo, unde si-au pierdut viata 12.000 de persoane si pentru masacrul de la Srebenita, cind au murit aproximativ 8.000 de musulmani, o mare parte dintre ei fiind copii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.