Presedintele George W. Bush a declarat recent ca Statele Unite vor trebui sa investeasca tot mai mult in domeniul energiei nucleare pentru a scapa de dependenta de alte state. Acest fapt, a subliniat Bush, in cadrul unei conferinte sustinute la Milwaukee, ar elibera SUA de dependenta energetica de ''unele tari straine care ar putea sa nu agreeze natiunea americana'', transmite Reuters.

Proiectul despre care vorbeste Bush ar trebui sa inceapa pana in 2010 si sa se concretizeze prin construirea a peste 19 centrale nucleare. Statele Unite, care au mai mult de 100 centrale in stare de functionare, nu au mai construit in acest domeniu din anii '70, iar actualele unitati nu furnizeaza decat in jur de 20% din consumul intern.

"Avem o problema: America este dependenta in mod patologic de petrol si trebuie sa luam masuri acum. Acest lucru constituie o problema de securitate nationala. Din punct de vedere energetic suntem ostaticii altor natiuni care in unele cazuri nu ne agreeaza", a explicat presedintele.

"Daca incercam sa depindem mai putin de sursele straine de petrol sau de resurse energetice precum gazul natural, trebuie sa avansam cu sursele alternative, cum ar fi energia nucleara", a completat presedintele SUA, dand exemplul Frantei, care obtine in acest mod 78 la suta din electricitatea de care are nevoie.

In paralel, Bush si-a exprimat dorinta de a se dezvolta o industrie ecologica a exploatarii carbunelui si a afirmat ca Statele Unite vor construi pana in 2015 prima centrala cu carbune fara emisii poluante.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.