Gripa aviara se raspandeste cu repeziciune in intreaga Europa. Mai mult, virusologul Albert Osterhaus, de la Centrul medical Erasmus din Olanda, a atentionat ca cele mai multe cazuri de gripa s-au inregistrat la lebede, dar virusul a fost descoperit si la alte pasari salbatice.

In Germania au fost depistate zece noi cazuri de gripa aviara, fiind vorba de noua lebede si o gasca salbatica. Astfel, numarul pasarilor infectate cu virusul H5N1 descoperite aici a ajuns la 13. Cele zece cazuri de gripa au fost depistate la pasarile dintr-un grup de aproximativ 40 de exemplare, care au fost gasite moarte in aceasta saptamana pe insula Ruegen. In plus, specialistii germani au descoperit si un soim infectat cu virusul ucigas.

Austria a anuntat cel de-al treilea caz de gripa la o lebada salbatica, gasita in apropierea localitatii Graz. Probele prelevate de la cele trei pasari au fost trimise la laboratorul de referinta de la Weybridge din Marea Britanie.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.