Cel care sustine ca a fost torturat 23 de zile de politia secreta macedoneana, Halid al Masri, va fi primul martor audiat in scandalul pretinselor inchisori CIA de pe teritoriul unor state europene.

El isi va prezenta versiunea in fata comisiei temporare a Parlamentului European ce investigheaza posibilele inchisori si zborurile suspecte ale CIA, a anuntat postul de televizune macedonean A1, citand o declaratie a raportorului special al comisiei, parlamentarul italian Giovanni Claudio.

Halid al Masri, care este cetatean german de origine libaneza, va depune marturie alaturi de fosti prizonieri, jurnalisti, ambasadori, oficiali guvernamentali si reprezentanti ai unor organizatii ce militeaza pentru protectia drepturilor omului.
Comisia PE, condusa de elvetianul Dick Marty, incearca sa afle daca Statele Unite au violat sau nu conventiile internationale in aceste cazuri.
Conform unor surse citate de postul A1, exista posibilitatea ca Uniunea Europeana sa se concentreze pe probele ce sunt impotriva unor tari precum Romania, Macedonia, Uzbekistan si Albania si sa protejeze tarile membre UE care ar putea fi implicate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.