Seful diplomatiei cehe, Cyril Svoboda, actioneaza in prezent pentru obtinerea sprijinului omologilor sai din UE pentru crearea unui fond special de despagubire a Danemarcei in urma pagubelor economice ce i-au fost provocate de vandalismele musulmanilor, dupa publicarea in presa daneza a caricaturilor scandaloase la adresa profetului Mahomed.

O propunere concreta in acest sens, a informat EUObserver, va fi prezentata la reuniunea ministrilor de Externe ai tarilor UE, ce va avea loc la 27 februarie, sustinuta de cifre concrete referitoare la distrugerea unor cladiri dintr-o serie de tari islamice, sau la pierderile provocate de boicotarea produselor daneze exportate in tari de aceeasi religie. Svoboda a cerut, de asemenea, ca la reuniunea amintita sa fie subliniat cu tarie faptul ca asemenea actiuni carora le-a fost victima Danemarca "nu trebuie tolerate".

La randul sau, Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, s-a declarat solidar cu Danemarca, in cuvantarea rostita luni in Parlamentul European, subliniind ca "in acest conflict, Danemarca a fost tratata incorect".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.