Statele Unite ale Americii si Israelul discuta mijloacele de a izola si destabiliza miscarea radicala fundamentalista Hamas, castigatoare a alegerilor legislative palestiniene, in cazul in care aceasta nu va recunoaste dreptul Israelului de a exista, nu va renunta la violenta si nu va accepta acordurile precedente dintre palestinieni si Israel, scrie in editia sa de ieri New York Times.

Cotidianul american, care citeaza responsabili israelieni si diplomati occidentali, fara a le dezvalui identitatea, afirma ca intentia este de a priva Autoritatea Nationala Palestiniana de mijloace financiare si de relatii internationale pentru ca, in doar cateva luni, presedintele sau, Abbas, sa fie constrans sa convoace noi alegeri. Se doreste ca prin masurile luate cetatenii palestinieni sa fie atat de nemultumiti de nivelul lor de trai, incat sa voteze pentru revenirea la putere a miscarii Fatah, adauga New York Times.

Potrivit acelorasi surse, strategia este in prezent discutata la cel mai inalt nivel in Departamentul de Stat american si in guvernul israelian. Miscarii Hamas i se va oferi sansa sa recunoasca dreptul Israelului de a exista, sa renunte la violenta si sa accepte acordurile precedente incheiate intre palestinieni si Israel, in caz contrar aceasta riscand sa fie izolata pe plan international, au precizat sursele mentionate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.