Presedintele Italiei, Carlo Azeglio Ciampi, a semnat sambata un decret prin care dizolva parlamentul tarii si care marcheaza incheierea actualei legislaturi si lansarea oficiala a campaniei electorale pentru alegerile legislative ce vor avea loc in luna aprilie. Principala lupta in acest scrutin se va da intre coalitia de centru-dreapta (in exercitiu) condusa de premierul Silvio Berlusconi, si opozitia de centru-stanga condusa de Romano Prodi.

Deocamdata, toate sondajele de opinie crediteaza drept favorita coalitia condusa de Romano Prodi, cu un avantaj de 4-5% fata de cea condusa de Silvio Berlusconi. Aflat la guvernare de cinci ani, batand astfel toate recordurile de longevitate pentru un guvern italian dupa cel de-al doilea razboi mondial, Silvio Berlusconi crede inca in sansele sale de victorie si s-a declarat convins ca in ultima perioada a recuperat practic acest decalaj indicat de sondaje.

Potrivit ultimului sondaj publicat in aceasta saptamana de principalul cotidian italian Corriere della Sera, 32% dintre alegatorii italieni sunt la ora actuala indecisi in privinta votului lor la alegerile din luna aprilie, in timp ce 10% se declara decisi sa nu se prezinte la vot.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.