Curtea Federala germana l-a eliberat pe Mounir el Motassadeq, primul suspect condamnat pentru implicarea in atentatele de la 11 septembrie din Statele Unite. Motassadeq, un student arab din Hamburg, a admis ca ii cunoaste pe atentatorii sinucigasi de la 11 septembrie, insa a negat ca ar fi avut cunostinta despre planul lor. El facea parte dintr-o grupare studenteasca radicala araba, condusa la acea vreme de Mohamed Atta, primul terorist care a intrat cu avionul in World Trade Center. Curtea Federala a decis ca Motassadeq sa fie pus in libertate, deoarece instanta care a ordonat arestarea sa nu avea dreptul sa decida acest lucru pina nu se rejudeca procesul.

Marocanul Motassadeq a fost condamnat in ianuarie 2003 la 15 ani de inchisoare, fiind gasit vinovat pentru "apartenenta la o organizatie terorista" si pentru "colaborare cu teroristi din SUA" in vederea pregatirii atentatelor de la 11 septembrie. Motassadeq a facut apel, in 2004, si a fost gasit vinovat doar pentru primul cap de acuzare, pentru care a primit doar 7 ani de inchisoare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.