Din aceasta luna va puteti inregistra pentru a participa la Loteria Vizelor DV-2006. Pentru a face acest lucru, trebuie doar sa accesati formularul electronic de inregistrare la adresa http://www.dvlottery.state.gov. Inregistrarile trebuie trimise in format electronic, pana vineri, 7 ianuarie 2005.

Scrisorile de participare trimise prin posta nu vor fi acceptate. De asemenea, nici o inregistrare facuta dupa ora 12 a zilei de 7 ianuarie 2005 nu va fi luata in considerare.Inregistrarile se pot face doar completand formularul electronic care este pus la dispozitie de guvernul american.Rezultalele pentru Loteria Vizelor vor fi expediate castigatorilor incepand cu luna iunie 2005.

Pentru a participa la Loteria Vizelor, trebuie sa fiti nativi ai uneia din tarile mentionate in "Lista tarilor, pe regiuni geografice, ai caror cetateni se califica" si care apare pe pagina web alaturi de formularul de inregistrare.

Proceduri pentru inregistrare

Daca se primesc mai multe inregistrari pentru un singur aplicant, toate inregistrarile pentru participare vor fi descalificate, indiferent cine a transmis inregistrarea. Aplicantii pot pregati si transmite ei insisi inregistrarile sau altcineva poate face acest lucru in locul lor.

Departamentul de Stat va accepta pentru Loteria Vizelor numai formulare de inregistrare electronica complete, transmise in timpul perioadei de inregistrare.

Departamentul de Stat va trimite participantilor la programul Loteria Vizelor un mesaj electronic de confirmare la primirea unui Formular de Participare Electronic - EDV.

In cazul in care nu sunt afisate toate fotografiile cerute, inregistrarea de participare va fi descalificata. Trebuie trimise fotografii recente ale aplicantului si ale sotiei sau sotului, precum si ale fiecarui copil, indiferent daca sunt naturali, adoptati legal sau copii vitregi.

Cum se trimit fotografiile

Fiecare aplicant are nevoie de un fisier creat cu ajutorul computerului care sa contina fotografia (imaginea) sa digitala. Acest fisier trebuie transmis pe Internet o data cu Formularul de inregistrare electronica.

Daca fotografiile transmise digital nu se conformeaza cu anumite specificatii tehnice, sistemul va respinge automat Formularul de inregistrare si va instiinta expeditorul.

Fiti atenti la cerintele privind imaginea digitala, pentru ca puteti fi descalificati. In momentul in care sunteti fotografiati trebuie sa priviti obiectivul in fata. Capul nu trebuie sa fie inclinat spre spate, in fata sau lateral si trebuie sa acopere 50% din suprafata fotografiei.

Fotografia trebuie sa aiba un fundal neutru, deschis la culoare. Cele care au un fundal intunecat sau cu model incarcat nu vor fi acceptate. De asemenea, nu vor fi acceptate nici fotografiile in care fata persoanei nu este bine focalizata.

Fotografiile in care o persoana poarta palarie sau ochelari cu lentile inchise la culoare sau in care fata este in obscuritate, indiferent de motiv, nu vor fi acceptate.

Cum se completeaza formularul

In cazul in care nu completati formularul in totalitate veti fi descalificat. In formularul de inregistrare trebuie sa trimiteti urmatoarele informatii:

numele complet: numele de familie, primul nume de botez, al doilea nume de botez

data nasterii in urmatoarea ordine: zi, luna, an

sexul - masculin sau feminin

orasul sau comuna in care aplicantul s-a nascut

tara in care aplicantul s-a nascut - numele tarii ar trebui sa fie cel care este in mod curent in uz pentru locul in care s-a nascut aplicantul

fotografia

adresa de corespondenta - adresa, orasul sau comuna, judetul, codul postal, tara

numarul de telefon - optional

adresa e-mail - optional

tara in care locuiti, daca aceasta este diferita de tara de nastere. Daca faceti apel pentru nativitate la alta tara decat cea in care ati fost nascut, acest lucru trebuie sa fie precizat in mod clar in inregistrare. Daca faceti apel la tara de nastere a sotului sau sotiei sau a unuia dintre parinti, acest lucru trebuie specificat in inregistrare.

statutul marital - daca sunteti sau nu casatorit

numarul copiilor care sunt necasatoriti si au varsta sub 21 de ani

informatii despre sot sau sotie - nume, data nasterii, sex, orasul/comuna in care s-a nascut, tara in care s-a nascut, fotografia

informatii despre copii - nume, data nasterii, sex, orasul/comuna in care s-au nascut, tara in care s-au nascut si fotografia.

Formularul de inregistrare trebuie sa includa numele, data si locul nasterii sotiei sau sotului si tuturor copiilor naturali, precum si ale celor adoptati in mod legal si copiilor vitregi, care sunt necasatoriti si sub 21 ani, chiar daca in prezent nu mai sunteti casatorit cu parintele copilului si chiar daca copilul nu mai locuieste cu dumneavoastra si/sau nu va imigra cu dumneavoastra.

Studii de Bacalaureat, minimum!

Legea si reglementarile cer ca fiecare aplicant sa fie cel putin absolvent de liceu, adica sa aiba diploma de Bacalaureat, sau sa aiba cel putin doi ani de experienta profesionala, in ultimii cinci ani, intr-o meserie care necesita cel putin doi ani de pregatire sau experienta. Dovada experientei profesionale se face cu cartea de munca. Aplicantii trebuie sa fie absolventi de liceu, adica absolventi a 12 clase elementare si secundare in SUA, sau absolventi intr-o alta tara a unor cursuri formale elementare si secundare comparabile cu liceul in SUA. Pentru Romania, aceasta inseamna diploma de Bacalaureat.

Pentru determinarea calificarii pe baza experientei profesionale se vor folosi definitiile Departamentului Muncii din baza de date de pe pagina web http://online.onetcenter.org/.