Opinia publica germana este revoltata ca in hainele Susannei Osthoff s-au gasit mai multe mii de dolari din banii de rascumparare platiti de statul german pentru eliberarea ei din Irak

"Povestea asta e plina de nereguli care trebuie elucidate", solicita vicepresedintele grupului parlamentar crestin-democrat, Wolfgang Bosbach. Saptaminalul "Focus" a dezvaluit ca, dupa eliberarea Susannei Osthoff, doi agenti secreti germani ar fi descoperit in hainele ei aproximativ 3.000 de dolari, bancnote identificate ca facind parte din banii de rascumparare. Explicatia serviciilor secrete germane este destul de subreda: inainte de a fi rapita, Osthoff ar fi avut asupra ei 2.668 de dolari, bani pe care rapitorii i-ar fi "returnat" din suma de 5 milioane de dolari platita de statul german pentru rascumpararea ei, scrie "Suddeutsche Zeitung".

"Daca se dovedeste ca doamna Osthoff nu este chiar atit de nevoiasa cum pretinde, atunci trebuie sa contribuie la costurile rascumpararii sale, conform legii consulare", spune expertul in politica externa al CDU/CSU, Eckart von Klaeden. Osthoff a fost rapita la finele lunii noiembrie si eliberata dupa trei saptamini de captivitate.

Simpatie pentru rapitori

Surse din serviciile secrete sustin ca Osthoff ar fi fost interogata cu privire la acesti bani, iar ea ar fi spus ca rapitorii i-au dat suma inainte de eliberare pentru a nu o "lasa fara mijloace." Expertul in contraterorism si politica de securitate Rolf Tophoven sustine ca Osthoff "a dovedit in interviuri o simpatie evidenta pentru rapitorii sai." Surse din serviciile secrete germane au infirmat faptul ca Osthoff ar fi agent operativ, dar au spus ca ea a colaborat "insuficient" cu autoritatile germane.

"N-am sa raspund la intrebari despre Germania, pentru ca Germania nu mai e demult tara mea. Si ZDF sa faca bine sa-mi spuna cit primesc pentru acest interviu, altfel nu raspund la nici o intrebare", spunea Susanne Osthoff inainte de interviul difuzat de postul public de televiziune ZDF, informeaza "Frankfurter Allgemeine Zeitung". In acel interviu, Osthoff a aparut cu fata acoperita de un val islamic, socind publicul german prin ostilitatea raspunsurilor sale. In presa germana au aparut apoi speculatii cum ca Osthoff ar fi de fapt spion german trecut in tabara cealalta, dupa ce s-a convertit la islamism si si-a abandonat fiica ce traieste in Germania.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.