Cea mai friguroasa iarna din ultimii 30 de ani din Rusia a mai facut sapte victime in noaptea de joi spre vineri, numarul total al rusilor doborati de gerul naprasnic ajungand la 123, scrie Reuters. Alti 22 au fost spitalizati, iar victimele sunt in special oameni fara adapost. Cu temperaturi care au coborat la minus 30 de grade la Moscova, retelele electrice au fost mai solicitate ca niciodata, a anuntat Anatoli Ciubais, directorul executiv al companiei de stat "Sistemul Energetic Unificat", care detine monopolul distributiei de energie electrica in Rusia.

Pentru a face fata consumului intern, in conditiile unei ierni atat de dificile, autoritatile de la Moscova au hotarat sa reduca exporturile de gaze si energie electrica. Dar rusii nu sufera de frig numai din cauza gerului, ci si a infrastructurii energetice, care aproape ca nu a fost modificata din timpul Uniunii Sovietice.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.