Olanda a taiat ieri elanul Austriei de a revigora Euroconstitutia. Ministrul olandez de Externe, Bernard Bot, a declarat, dupa o intalnire cu omologul austriac, Ursula Plassnik, ca tratatul constitutional european este "mort pentru Olanda", scrie AFP, preluat de Mediafax. "Am discutat despre Tratatul constitutional care este mort pentru Olanda, daca imi permiteti sa folosesc acest cuvant", a declarat, transant, Bot.

Olanda si Franta au respins, anul trecut, prin referendumuri, proiectul Euroconstitutiei, aruncand UE intr-o criza de identitate fara precedent.

Seful diplomatiei olandeze a reamintit ca textul nu va fi supus unui nou referendum in tara sa, asa cum anuntase Guvernul dupa aflarea rezultatelor scrutinului de la 1 iunie 2005. "Deocamdata, ar trebui sa ne concentram asupra unor masuri practice, bazate pe Tratatul de la Nisa", a mai spus Bot, adaugand ca, pe termen lung, Olanda va fi atenta la parerea celorlalte state membre, insa va da prioritate "opiniei populatiei sale, careia i s-a promis o perioada de reflectie, in urmatoarele sase luni".Ursula Plassnik a inceput, marti, seria de consultari care urmeaza preluarii presedintiei europene de catre Austria, deplasandu-se in Franta si apoi in Olanda, cele doua tari care au respins Tratatul constitutional in primavara anului trecut. In afara de Constitutia UE, cei doi ministri de Externe au mai discutat despre politica energetica, securitate, imigratie, educatie si cercetare.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.