Un tren care transporta o incarcatura de clor a intrat joi seara intr-un alt tren oprit la un semafor, intr-un orasel industrial din Carolina de Sud, provocind moartea a 8 persoane si ranirea altor peste 200, majoritatea intoxicate de norul toxic care a persistat toata noaptea in aer.

Mark Sanford, guvernatorul statului american a instituit starea de urgenta in districtul Aiken, unde a avut loc accidentul, cerind fiecarui locuitor din zona "sa ramina acasa, cu ferestrele si usile inchise, cu sistemele de ventilatie intrerupte si sa urmareasca la radio si televiziune ultimele informatii despre accident". Potrivit politiei, circa 5.400 de persoane care locuiau pe o raza de un kilometru si jumatate de locul accidentului, au fost evacuate. Senatorul Tommy Moore a spus ca decesele au fost cauzate de inhalarea aburilor de clor, cu exceptia conductorului trenului de marfa, care a murit in urma coliziunii.

Un localnic a fost gasit mort in propria casa iar un altul in masina, unde fusese imobilizat timp de doua ore de un copac ce cazuse peste vehicul. Localnicii au spus ca au fost treziti de o bubuitura puternica, ca si cum ar fi explodat o casa. "Mirosul de clor era puternic. Iti amortea limba, iti irita gitul, iar ochii ii simteai uscati imediat," a spus Douglas Brown, un localnic de 44 de ani, care locuia la doua stradute de locul accidentului si care a iesit afara sa vada ce se intimpla, dupa ce a auzit bubuitura.

Coliziune in ceata

Cel putin 18 persoane au murit in urma coliziunii dintre un tren de pasageri si un marfar in centrul Italiei, in apropiere de Bologna, pe o portiune de cale ferata cu sens unic, potrivit AFP. Trenul de pasageri ar fi trebuit sa opreasca in gara din apropiere, Bolgnina di Crevalcore, unde linia este dubla, pentru a permite trecerea trenului de marfa. Din motive inca necunoscute, trenul inrercity care venea la Verona nu a oprit, ceea ce a condus la producerea coliziunii. Locomotiva trenului de pasageri a deraiat, iar primul vagon a fost sfirtecat si aruncat de pe sina la citiva metri deasupra solului, a relatat un jurnalist italian. "Citeva vagoane au deraiat, sub impactul socului," a precizat un purtator de cuvint al cailor ferate italiene. Cauzele producerii accidentului nu au fost identificate, insa oficialii italieni spun ca este posibil ca o eroare umana, pe fondul cetii care facea ca vizibilitatea in trafic sa fie scazuta, ar fi condus la producerea coliziunii.

Zeci de ambulante, peste 200 de pompieri si numeroase echipe de interventie au sosit la locul accidentului, insa eforturile de salvare au fost ingreunate de mormanele de fiare contorsionate in care fusesera transformate vagoanele celor doua trenuri, dar si de ceata care a persistat intreaga zi. In urma catastrofei feroviare s-au inregistrat si numerosi raniti, transportati de urgenta la cele mai apropiate spitale.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.