Nu, nu pare a fi o gluma. In orice caz, asa a anuntat ieri canalul ucrainean de televiziune ICTV, citand informatiile preliminare oferite de expertii unui laborator din Rusia, unde au fost trimise spre analiza probele prelevate de la pasarile suspecte de griva aviara. Experti care au afirmat ca "varianta ucraineana a acestei maladii este unica si nu se intalneste nicaieri in lume".

Virusul, descoperit in opt asezari din Crimeea, este deosebit de periculos pentru om. Potrivit ICTV, in ultimele 48 de ore in regiunea afectata au fost omorate 7.000 de pasari. Rezultatul definitiv al analizelor de laborator si, implicit, tipul virului vor fi cunoscute peste cateva zile, cand se va primi si raspunsul cercetatorilor vest-europeni. Primul caz de gripa aviara a fost semnalat in Ucraina la sfarsitul saptamanii trecute in peninsula Crimeea. Imediat a fost.

De asemenea, au fost distruse peste 35.000 de zburatoare, sub observatie medicala fiind plasati 1.504 locuitori. Comentand situatia creata, presa scria, mai in gluma, mai in serios, ca "dupa toate probabilitatile, Ucraina nu a scapat posibilitatea de a se implica in nobila misiune a luptei impotriva gripei aviare. Insusi garantul, lasand balta toate celelalte preocupari legate de intrarea tarii in NATO, UE si OMC, s-a dus personal sa inspecteze soproanele taranilor din Crimeea. Ca doar e campanie electorala!".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.