Polonezii manifesta o preferinta fata de natiunile care reprezinta o referinta pozitiva ca grup si care reprezinta universul aspiratiilor lor.

Potrivit sondajului, 51% dintre polonezi ii prefera pe cehi, urmati de slovaci (48%), britanici (47%), italieni (46%) si spanioli (45%).

La polul opus se afla etnicii romi si sinti, 52% dintre polonezi exprimandu-si aversiunea fata de acestia. Polonezilor nu le plac nici romanii (41%), rusii (39%), turcii (34%) si palestinienii (33%).

Institutul CBOS subliniaza ca studiul arata ca polonezii manifesta o preferinta fata de natiunile care reprezinta o referinta pozitiva ca grup si care reprezinta universul aspiratiilor lor, scrie MEDIAFAX.

Alti factori includ afinitatea culturala, mostenirea istorica, dezvoltarea socio-politica si experienta personala a polonezilor care au vizitat alte tari, atat ca turisti, cat si ca lucratori sezonieri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.