Informatii potrivit carora liderul nord-coreean Kim Jong-un ar fi fost supus unui numar de sase operatii de chirurgie estetica, pentru a semana mai mult cu bunicul sau Kim Il-sung, sunt niste zvonuri "nefondate", scrie agentia China Noua.

"In ultimele zile, o informatie potrivit careia Kim (Jong-un) a recurs in mai multe randuri la chirurgia estetica a suscitat interesul multor oameni", a subliniat agentia oficiala chineza de presa.

"Am descoperit ca aceste informatii au toate ca origine un subiect difuzat de Shenzhen TV", a continuat China Noua. Potrivit acestui post chinez de televiziune, Kim Jong-un "a fost supus unui numar de sase operatii de chirurgie estetica, pentru a semana cu bunicul sau, fondatorul Republicii Populare Democratice Coreene".

Agentia de presa de stat a contactat mai multi dintre corespondentii sai la Phenian, lucru care a permis sa se stabileasca faptul ca aceste "zvonuri" sunt "nefondate".

Unul dintre ei, Du Baiyu, a declarat ca modul in care se frizeaza si se imbraca Kim Jong-un "nu s-a schimbat de mult timp".

"In plus, el seamana nu doar cu bunicul sau, ci si cu tatal sau, Kim Jong-il", a adaugat Du, potrivit MEDIAFAX.

De la preluarea puterii au circulat numeroase comentarii despre asemanarile dintre Kim Il-sung (1912-1994) si Kim Jong-un, al treilea membru al dinastiei comuniste nord-coreene, care i-a succedat tatalui sau, Kim Jong-il (1941-2011), la randul sau mostenitor al tatalui sau.

Unii observatori au relevat faptul ca Kim Jong-un seamana foarte mult cu bunicul sau, pe cand acesta avea aceeasi varsta, prezentand aceeasi corpolenta, purtand aceeasi frizura si acelasi tip de costum, sobru, in stil Mao.

Potrivit unor experti, aceasta asemanare intretinuta atent vizeaza sa ofere asigurari populatiei si sa consolideze autoritatea tanarului lider.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.