Comunitatile evreiesti din Roma vor protesta fata de partidul nationalist radical ungar Jobbik prin stingerea luminilor la Colosseum, duminica, de Ziua internationala de comemorare a Holocaustului.

Duminica seara, cand de obicei se aprind luminile la Colosseum, totul va plonja in intuneric ca protest fata de "actele si declaratiile antisemite" ale Jobbik, a declarat serviciul de presa al primarului Romei miercuri.

Ambasadorul Ungariei la Roma a fost, de asemenea, invitat la eveniment, scrie MEDIAFAX.

Incepand cu anul trecut, indicentele antisemite s-au multiplicat in Ungaria.Pe 26 noiembrie, Marton Gyongyosi, un deputat Jobbik, declara ca "a venit timpul sa se afle numarul membrilor de origine evreiasca ai Parlamentului sau Guvernului, care constituie o anumita amenintare pentru securitatea nationala".

In decembrie, presedintele Congresului evreiesc mondial Ronald Lauder i-a cerut lui Viktor Orban sa se distanteze de extremistii din intreaga tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.