"Incidentul terorist din Algeria continua", unde armata algeriana a intervenit joi incercand sa elibereze numerosi ostatici retinuti intr-un complex de exploatare a gazelor naturale.

"Incidentul terorist continua", iar seful Guvernului britanic David Cameron va prezida vineri o noua reuniune de criza cu ministri din domeniul securitatii, la Londra, anunta Ministerul britanic de Externe intr-un comunicat.

Comitetul "Cobra", care s-a reunit de doua ori joi, "va continua sa se reuneasca atat timp cat va dura criza", a adaugat ministerul.

Cetateni britanici figureaza intre numeroase persoane luate ostatice de o grupare afiliata Al-Qaida, miercuri, la o instalatie de exploatare a gazelor, in Sahara algeriana, a anuntat Londra. Un britanic a fost ucis miercuri, in cursul atacului, scrie MEDIAFAX.

"Asa cum au spus premierul (David Cameron) si ministrul de Externe (William Hague), din cate stim, din informatii comunicate de catre Guvernul algerian, un britanic a fost ucis. Nu suntem in masura sa sa oferim mai multe informatii in acest stadiu. Dar premierul a avertizat ca este necesar sa ne asteptam la vesti proaste", a repetat vineri Ministerul de Externe.

Un grup de atacatori islamisti s-a ascuns vineri in complexul de exploatare a gazelor naturale din Sahara algeriana, luat cu asalt de fortele speciale algeriene la o zi dupa o luare de ostatici masiva desfasurata de acest grup, a anuntat o sursa din cadrul serviciilor de securitate.

"Inca mai este un grup terorist ascuns" in complexul din In Amenas, situat la aproximativ 1.300 de kilometri sud-est de Alger, nu departe de frontiera libiana, a anuntat aceasta sursa pentru AFP, explicand ca este "dificil de vorbit despre o operatiune in desfasurare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.