Parisul a transmis un "mesaj de prudenta" ambasadelor sale din lume in vederea detectarii unor eventuale reactii ostile legate de interventia militara franceza in Mali, a anuntat marti seara Ministerul Afacerilor Externe.

"Un mesaj general de prudenta a fost transmis ambasadelor noastre si un dialog are loc cu ele", a declarat pentru AFP o sursa diplomatica din cadrul ministerului.

Acest "mesaj de prudenta" preconizeaza "masuri obisnuite de observare" pentru a detecta daca exista reactii ostile fata de Franta si acorda sfaturi agentilor de la ambasadw si francezilor sa evite multimile, de exemplu, a anuntat aceeasi sursa, scrie MEDIAFAX.

Potrivit consulatului general al Frantei in Egipt, ambasada Frantei de la Cairo a solicitat autoritatilor egiptene sa asigure securitatea intereselor sale in tara, in urma unor apeluri la proteste, vineri, impotriva interventiei militare franceze in Mali.

"Ca reactie la aceasta interventie, diverse grupuri extremiste au exprimat public amenintari impotriva intereselor Frantei, mai ales in tarile arabe", a subliniat Consulatul General intr-un mesaj adresat comunitatii franceze.

Franta a lansat la 11 ianuarie o interventie in Mali pentru a opri inaintarea unor combatanti islamisti care controleaza nordul tarii catre capitala Bamako.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.