Presedintele francez Francois Hollande a anuntat marti la Abu Dhabi ca numarul militarilor francezi angajati in operatiunea din Mali, unde noi lovituri, efectuate in noaptea de luni spre marti, si-au "atins obiectivul".

"Pentru moment, avem 750 de oameni, dar (numarul acestora) va creste pentru ca, ulterior, cat mai rapid posibil, sa putem lasa locul fortelor africane", a declarat seful statului francez pentru jurnalisti, in cursul unei vizite la baza navala "Camp de la Paix", la Abu Dhabi, unde sunt stationati militari francezi.

Franta va "continua sa aiba forte terestre si aeriene" in zona, a adaugat presedintele francez, potrivit caruia mobilizarea fortei africane "va necesita o saptamana".

Francois Hollande a anuntat ca "noi lovituri (efectuate) in noaptea (de luni spre marti) si-au atins obiectivul" in Mali, unde militanti jihadisti au evacuat luni orasele importante din nordul tarii pe care le ocupau, in urma unor bombardamente efectuate de forte franceze, dar au preluat controlul asupra localitatii Diabali, la aproximativ 400 de kilometri nord de Bamako, scrie MEDIAFAX.

Presedintele francez a sosit marti dimineata in Emiratele Arabe Unite (EAU), o vizita care urma sa fie consacrata in principal interventiei franceze in Mali lansate in urma cu cinci zile impotriva unei ofensive a unor grupari islamiste armate care ocupa nordul tarii,

La bordul avionului prezidential, care a decolat luni seara de la Paris, membri din anturajul sefului statului au anuntat ca o parte dintre cei 700 de oameni de la baza din Abu Dhabi pot sa fie mobilizati, dar si avioane de tip Rafale, stationate la aceasta baza, pentru a participa la Operatiunea Serval, in Mali, in caz de nevoie.

"Mali nu se afla in campul nostru de actiune, pentru moment, nu este la ordinea zilei. (Insa) daca primim ordine, le punem in aplicare", a declarat, la fata locului, un oficial din cadrul bazei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.