Editia in limba franceza a prestigioasei reviste National Geographic recomanda turistilor o plimbare intr-o caruta trasa de boi si plina de fan in Romania.

Editia in limba franceza a prestigioasei reviste „National Geographic” recomanda turistilor, intr-un numar special numit „101 circuite turistice“, o plimbare intr-o caruta trasa de boi si plina de fan in Romania, scrie adevarul.ro.

Numarul special ofera un tur al lumii pentru cele mai frumoase trasee si itinerarii de neuitat, pe toate continentele. Plimbarea cu caruta trasa de boi si plina de fan este plasata alaturi de experiente memorabile precum calatoria pe un vaport ancorat in portul jamaican Ocho Rios, intr-un tuk-tuk parcat in fata Palatului Regal din Phnom Penh ori intr-un automobil Cadillac ruland pe legendarul drum Route 66 care traverseaza SUA.

Romanii nu stiu ce frumuseti au Agentul de turism clujean Traian Almasan este incantat ca o revista de calatorii atat de faimoasa precum National Geographic face o astfel de recomandare. Insa considera ca ar fi greu de organizat o plimbare cu caruta cu boi.

„Nu ar fi usor sa oferim turistilor o plimbare intr-o caruta trasa cu boi deoarece in Romania mai sunt putine carute trase cu boi“, afirma Almasan.

National Geographic nu este singura revista care a elogiat Romania ca destinatie turistica. Transilvania se numara printre cele 10 destinatii de iarna din Europa pe care celebrul ghid de calatorii Lonely Planet le recomanda turistilor.

Cotidianul britanic The Guardian recomanda o serie de obiective turistice din Romania care merita vizitate, de la "monstruozitati din perioada comunista" situate in Bucuresti, pana la biserici medievale si castele din Transilvania.

Recomandarile venite din strainatate au un gust dulce-amarui, in contextul in care romanii insisi nu stiu ce bogatii ascunde tara lor.

„Romanii nu sunt constienti de frumusetile pe care le au. Lucrurile pentru care turistii vin la noi in tara si pe care ei le admira, romanilor le sunt indiferente“, spune Traian Almasan.

Citeste si:
VIDEO Imagini virale în Timiș. Un bărbat și-a răcorit calul la...
VIDEO Imagini virale în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.