Catedrala nationala de la Washington, de traditie episcopala, a anuntat miercuri ca va oficia de-acum inainte casatorii intre persoane de acelasi sex.

Un oficial de rang inalt din cadrul acestei biserici apropiate anglicanilor a anuntat, intr-un comunicat, ca va casatori cupluri de homosexuali potrivit unei adaptari a ritualului traditional pentru casatorie.

"Afirmam cu entuziasm ca fiecare persoana este un copil iubit al Domnului. Hotarand astfel, integram deplin gay-i si lesbienele in viata acestei case spirituale dedicate natiunii", a declarat el, scrie MEDIAFAX.

Curtea Suprema americana se va intruni in martie pentru a examina problema sensibila a casatoriei intre persoane de acelasi sex, care este interzisa la nivel federal dar legala in noua dintre cele 50 de state americane si capitala Washington.

Barack Obama, primul presedinte american care a sustinut in mod deschis casatoria intre persoane de acelasi sex, va asista la o celebrare in aceasta catedrala, pe 22 decembrie, la o zi dupa ce va fi investit pentru un nou mandat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.