Guvernatorul statului Connecticut Dannel Malloy a stabilit joi ca o Comisie sa prezinte, in termen de doua luni, un raport cu recomandari privind o revizuire a legilor de la nivelul statului referitoare la arme.

Malloy a prezentat acest termen-limita in timp ce elevii de la scoala elementara Sandy Hook se intorceau la cursuri, dupa masacrul comis la Newtown luna trecuta.

"Nu cunoastem cauza de la originea acestei tragedii si probabil ca nu o vom afla niciodata", a declarat guvernatorul, care a adaugat ca acesta "nu este un motiv de inactiune".

El l-a nominalizat pe Scott Jackson, primarul din Hamden, sa conduca aceasta Comisie speciala si a stabilit la 15 martie termenul-limita de prezentare a unui raport initial, care urmeaza sa fie abordat in urmatoarea sesiune legislativa, scrie MEDIAFAX.

"Putem coopera pentru a face din statul nostru un model pentru restul natiunii", a declarat Malloy, care a indemnat Congresul sa adopte legi privind un control mai strict al armelor la nivel national.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.