Guvernul de la Buenos Aires someaza Marea Britanie sa cedeze suveranitatea asupra arhipelagului din Atlanticul de Sud.

Liderul de la Buenos Aires, Cristina Kirchner, avertizeaza intr-o scrisoare deschisa adresata lui David Cameron ca Marea Britanie trebuie sa returneze Argentinei arhipelagul Maldivelor. Mesajul presedintelui argentinean vine la exact 180 de ani de cand Marea Britanie a preluat controlul asupra insulelor de la argentinineni, pe 3 ianuarie 1833.

Scrisoarea, trimisa si lui Ban Kimoon, secretarul general al ONU, se refera in mod repetat la Insulele Falkland, denumirea data de britanici arhipelagului, ca la Insulele Malvine, numele in spaniola utilizat de guvernul argentinian. „Cu 180 de ani in urma, la aceeasi data, 3 ianuarie, in contextul unei manifestari flagrante a colonialismului secolului al XIX-lea, Argentina a fost deposedata cu forta de Insulele Malvine, care sunt situate la 14.000 km distanta de Londra” scrie Cristina Kirchner in mesajul sau.

De atunci, Marea Britanie, puterea coloniala, a refuzat sa returneze teritoriile Republicii Argentina, impiedicand-o astfel sa-si restabileasca integritatea teritoriala” mai subliniaza presedintele in scrisoare, potrivit evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.