Scolile, universitatile si institutiile administrative vor fi inchise, sambata, in capitala iraniana, pentru a doua oara in decurs de o luna, din cauza nivelului ridicat de poluare, a declarat joi guvernatorul Teheranului.

Serviciile de urgenta din Teheran le-au recomandat locuitorilor sa evite deplasarile care nu sunt necesare, a anuntat la randul sau agentia Isna.

Tamadon a afirmat ca o comisie privind poluarea a luat aceasta decizie din cauza persistentei poluarii in ultimele trei zile, a anuntat la randul sau, agentia Mehr.

"Inchiderea nu este o solutie, dar este cea mai buna decizie, avand in vedere nivelul ridicat al indicatorilor de poluare", a declarat el.

Tamadon a anuntat ca toate activitatile sportive vor fi, de asemenea, suspendate pana la inceputul saptamanii viitoare.

Doar serviciile medicale si de urgenta vor continua sa functioneze, a declarat el, potrivit MEDIAFAX.

O masura similara a fost luata la 3 decembrie la Teheran, iar ministrul Sanatatii, Marzieh Vahid Dastjerdi, a invitat cetatenii sa paraseasca orasul.

Joi, vicepresedintele pentru protectia Mediului Mohammad Javad Mohammadizadeh a anuntat la televiziunea de stat ca in capitala vor fi aplicate restrictii privind circulatia automobilelor.

Teheranul este unul dintre orasele cele mai poluate din lume, din cauza situarii sale geografice, la 1.500 de metri altitudine, intr-o chiuveta inconjurata de munti, si a circulatiei automobilelor, tot mai numeroase in aceasta capitala cu opt milioane de locuitori.

Masinile iraniene consuma in medie mai mult decat in alte tari, cu o calitate a benzinei in general inferioara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.